Mire jó az országjárás?

Magyarország szétszakadt. A magyar értelmiség burokban él, ahogyan a legkisebb települések lakói is. Ezek a burkok pedig nem találkoznak egymással. Ennek véget kell vetni.

Terveink szerint a csatlakozók az országjárásra indulnak, ahol nem csak beszélgetnek időssel, fiatallal, dolgozókkal és munkanélküliekkel az ország jelenéről és jövőjéről. Elviszik a valódi híreket és összegyűjtik az információkat a legkisebb településen is.Szükség van rá, hogy átalakítsuk a magyar média valóságát, hogy a legkisebb településekről is szóljanak a hírek, hogy mindenhol feltárjuk az igazságtalanságokat, problémákat.

És szükség van arra is, hogy az értelmiség nemcsak hogy megismerkedjen az ország különböző településeinek nagyon sokféleségével, de többet is tegyen, mint Facebook-bejegyzések megosztása a saját buborékába.

Ráadásul, a megyei lapok egy kézben vannak, sok helyen csak a közszolgálati tévé és rádió fogható, ami szintén egyoldalú. És mindenkinek megvan a maga problémája, amíg nem érzi, hogy közvetlenül hatása van az életére annak, ami az országban történik, sőt, akár nem is tud róla, nem hibáztatható politikai döntéseiért. Nekünk, akik látjuk, hogy nem jó irányba mennek a dolgok, akik tudjuk, hogy éppen tönkreteszik a jövőnket is, viszont felelősségünk és feladatunk van.

Van, aki hazaköltözik külföldről, hogy a kényelmes élet helyett a tájékozódást, tájékoztatást válassza. Te mi teszel? Csatlakozz!
 A módszereken még dolgozunk - és dolgozzunk közösen, várjuk a te javaslatodat is -, az biztos, hogy nem mindenhol ugyanazt kell majd csinálnunk. De ettől szép.